5 Aralık 2016 Pazartesi

LETONYA - BALTIK ÜLKESİ

 

 RİGA

 

 

 
Riga'ya uçarak gitmek varken bizim rotamız Stockholm - İsveç üzerinden gemiyle oldu. Hepimiz için bir ilk olan gemi yolculuğu benim için biraz korkutucuydu. Ya midem bulanırsa dedim ama hiç korktuğum gibi olmadı. Çocuklu aileler için tavsiye ederim. Geminin içinde free shop, çocuklar için oyun alanları, kafeler mevcut. Dilerseniz içkinizi alıp dışarda manzarayı seyrederek içebilirsiniz.
 
Ehli keyif insanlar için yata yata yapabileceği güzel bir yolculuk. Bu arada fırtınalı havada nasıl olacağı konusunda bir fikrim yok. Sonrasında kulaklarımı çınlatmayın :)
 
 
 
 
 
Bir sandalye bulup yayılın ve manzaranın tadını çıkartın, güneş batana kadar
 
 

 
Çok soğuk olduğunda içerde kahve ile mola verip sonra tekrar manzaranın keyfini çıkarmak. 


 
Riga sokakları çok geniş. Dört şeritlik yolu biz altı olarak kullanırdık diye söylemeden edemiyoruz. Hatta geniş kaldırımları görünce park yeri olarak düşledik :) Ne yaparsın baba ocağında daha iyisini görmedik.
 
 

Kaldığımız Hotel Viktorija. Bizim gibi güleç yüzlü konuklara bu asık suratlı ablanın düşmesi ne kötü. Her sorumuzda nerdeyse bizi dövecek gibi yanıt verince gıcık olup bu fotoğrafı çektim ki siz gitmeyin. Ama diğer personeli görünce fikrim değişti. Merkeze ve parklara yürüme mesafesinde temiz , uygun bir oteldi. Kahvaltısı bir Avrupa ülkesi olmasına rağmen bize hitap etti. Hatta hamsi bile vardı ki o kime hitap ediyor bilemedim :)

Ortaya karışık şehir turu


Bu arkadaşlardan bir yerden tanıdık geliyor :)
 
 
 
 
 
Seher le nurlandığımız bir an, meşhur bir meydandan bir an :)
 

RİGA DA NELER YAPILIR

 
Biz tüm şehri gezdikten sonra tekneyi görüp tura katıldık. Sık aralıklarla yapılan tur yaklaşık bir saatte tamamlanıyor. Şehri bir de bu açıdan görmek çok keyifliydi.  Teknede kah uzandık kah fotoğraf çektirip güneşin tadını çıkardık.
 










Gezilecek yerlerden biri; beyaz kale


 
 

RİGA' DA NE YESEK NE İÇSEK?

 
Riga, yemek konusunda bizi hayal kırıklığına uğratmadı. Fiyatları da çok pahalı değil. Mekan ararken eğer referansınız yoksa google dan araştırın. Biz yorum ve puana gore eski mahzen tarzında bir mekan keşfettik. Şarapları enfestı, hatta ismini öğrenip dükkandan satın aldı arkadaşlarım. Yemek için ne desem boş. İlk defa memleketten uzak bir şehirde yemeğe bu kadare iltifat ettim desem yeridir. Zaten suratımızdan da belli değil mi keyfimiz :)


 
 

Oteldeki kahvaltı beklediğimizden iyiydi

Riga mantısı
 
Yerel yemeklerinde bu mantıları çok meşhur. Salaş bir mekanda aldık. Yanına sosları siz ekliyorsunuz ve tabağınızı tartıp ödeme yapıyorsunuz. Ben yogurt aldım diyerek mayanoz almışım. Çok hoş karışım oldu diyemem. Kırmızı içeceği de vişne suyu, kızılcık tarzı meyve suyu  sandım domates çıktı :( Bence almadan önce sorun.

Friday's hamburger çok meşhur

 
Friday's burda da meşhur. Ama biz sonradan vazgeçip mantı yedik. Siz giderseniz illa hamburger yiyin çünkü eti lezzetli ve kaptan arkadaşım çok ısrar etti.
 

 


Burcu Seyrek Akmeşe ve ailesi
 
Bu güzel aileyi otelde tanıdım. Aile, babanın askeri görevinden dolayı Yunanistan 'da yaşıyor.  İş gereği gezme fırsatları var ve bunun keyfini çıkartan eğlenceli bir aile. Çocuklarına bayıldık. Özellikle küçük olanı çok çapkın. Kızlar gelip konuşunca cilveli halleri inanılmazdı. Abimiz İlter de son derece karizmatik ve yakışıklı.  Burcu ile hala görüşüyorum. Birgün bir yerde yolumuz kesişir diye ümit ediyoruz :)
 

İlter Boğaç la Riga yı kuçaklamak

 

RİGA DA ŞEHİR TURU 


 
Riga şehrini gezmek çok keyifli. Eski binalar, geniş sokaklar ,az nüfus insanı rahatlatıyor. Hava da çok soğuk olmadığı için saatlerce gezebildik şehirde. Ne kadar gezmek gerekir derseniz bence 3-4 günü aşmaya gerek yok.  Tabi gece hayatına takılırım oyalanacak birşeyler bulurum derseniz siz bilirsiniz :)

 
 






 
 
 
 
Şehrin birçok noktasında nefes alıp dinlenebileceğiniz parklar var.  İş çıkışı insanların burda soluklandığı, gençlerin çimlere uzandığı güzel yaşam alanları diyebilirim. Hatta bikinisi ile güneşlenen ve kimse tarafında rahatsız edilmeyen kadınlar da vardı .  Kıskandım mı elbette... Biz bir park yıkılmasın diye şehit veriyoruz memlekette. Burda devlet eliyle yapılıp korunuyor.
 
 











Riga ya yakın Jurmala'ya  gitmek için başka seçenek. Eğer yazsa mutlaka denize girin derim çünkü kumu ve denizinin çok güzel olduğunu duydum. Hava denize girmeye elverişli olmadığı için biz gitmekten vazgeçtik.

Jurmala dan Baltık Sahili

RİGA DA ALIŞVERİŞ

 
 
Bu taşları sokaklarda ve dükkanlarda  çok göreceksiniz. Hemen almadan önce şehirde bir tur atın derim çünkü fiyat farklarını görünce ne demek istediğimi anlarsınız.


Yerli ,meşhur içkisi : Balsam



Kışın hastalıklarda tüketilen Balzam zamanla şatlık içkiye dönüşmüş. Tanıdık bir hikaye değil mi :) Tadında tatlılık da olduğu için içmesi zor değil. 3 kadeh şat cana can katar. Giderseniz mutlaka alın.



 
Sokaklarda hediyelik eşyaları mutlaka  görürsünüz. Ama bana sorarsınız fiyatı çok yüksek ve almaya değmez. Turistik, merkezi yerlerde fiyatlar iki katı. Ben içki dışında alacak pek birşey bulamadım. Aa bir de mağazaları var. Ordan uyguna güzel kıyafetler alabildik.
 
 
Dönüşümüz yine gemiyle oldu. 17:00 de binip sabah 9-10:00 gibi Stockholm e vardık. İnsanları genel olarak Rus tipi.  Bana gore oldukça soğuk ,mesafeli ve zararsız kendi halindeler. Erkek nüfusu az olduğu için şımarık. Boşanma oranları çok yüksek. Bir çicekle ömür mü geçer diyen erkeklerin oranı yüksek olmalı. Güzel bir ırk da değil bu kibir nerden geliyor anlamadım.
 

Teşekkürler Köşesi

Tatili bizim yerimize planlayan gezgin arkadaşım Seher Gündüz' e , bu vesileyle tanıştığım bizimle aynı kafada olan  güzel kadın Sinem Şavkın ' a teşekkür ederim.  Sizinle daha keyifliydi gezi ;)
 
 
 
 

 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BALI

Cennetten güzel bir parça ; Bali ❤🌺🌸🏵 Bali ye ilk geldiğim anda izlenim harikaydı. Korona için titiz kontrol, tertemi...