12 Mart 2020 Perşembe

CHAING RAI'YE GÜNÜ BIRLIK GEZI

WHITE TEMPLE , BLUE TEMPLE & BLACK HOUSE
Chiang Mai de kalıp burdan o şehre geçmek yerine günü birlik tur almak bana daha mantıklı geldi. Ama  turlara iyi bakmak lazım. Indirimli aldım dediğim turu pahalı almış bulundum.
Neyse sabah otelden gelip sizi alıyorlar ve uzun bir y
olculuk başlıyor.  Beyaz ve Mavi tapınaklar yeni tamamladıkları için populerligi her geçen gün artıyor.
 Diğerlerinden kendini ciddi bir farklılıklarla ayırıyor. Beyaz tapınak daha ilgi çekici. Işın içinde felsefesi de var. Tapinaga girerken sırat köprüsü var. Altında da cehennemi sembolü insanlar. Sonrasında cenneti temsil eden beyaz eve ( yani cenette ) giriyorsun.  Dönüş yolunda aynı köprüyü kullanırsan cehennem yolunu tercih ettiğin .demektir 😈 Aslında Buda nin yasaklarına riayet et ama hiçbirimiz mükemmel degiliz. illaki bir cehennemin tadına bakıp öyle cennete geçileceği anlatılmakta. Yanında duran sarı altın görünümlü bina ise insanın ac gozlulugunu temsil etmek için yapılmış. Tapınak degil tuvalet hepsi 😎 Hatta çoğu insan önce oraya uğrayıp fotoğraf çaktırıyormuş 😂 Bence lavaboda o kadar görsel yoktu.
 Aslında çok manidar bir bakış açısı.

Beyaz tapınağa girmeden önce cehennemi sembol eden kısım 

Her bir parçası şahane bir sanat işi. Harika bir işçilik ve emek var.

Hemen hemen her ülkede olan dilek çeşmesi. Dilek yerine gelirse geri dönülmesi gerekirmiş . Bir yerden tanıdık geldi 😉

Çok afilli göründüğüne bakma, bu aslında wc. Dünyanın maddi kısmına güzel gönderme 😎

 Dünyevi maddi şeylerin içine ederim demiş burda sanatçımız. Kendisi bu yeri 40 milyon baht i cebinden ödeyerek 7 senede tamamlamış. Bence kahraman sayılır. Hem turistlerin sayısını önemli bir ölçüde arttırır hem de okuyan çocuklar burda sadece tarlada çalışır.burda iş olanağı ciksin onlara ki bu şehri terk etmeisnler demiş. Ne güzel düşünmüş.  Taylandlılar krallarına çok saygı gösterirler. Bu tapinagida bir önceki kralına anısına hediye olarak yapmış. 

BLUE TEMPLE yine bir sanat işi ve daha dar alanda. 40 dk.da gezilebilir. Gidin sag tarafında mavi renkli dondurma yemek en keyifli kismi. Mavi renk boya degil çiçekten geliyor. Mavi olan pirinç dondurma da kokonat.





Içerde fotoğraf çektirmek serbest.


BLACK house. Gitmeden önce araştırdığım sanatçıyla ilgili çok övgü vardı. Hayvan bedenlerini yaraticiligyla sanat eserine dönüştürdüğü söylenir. Ben bir iki hatvan sandim ama yuzlercesini katleden bir katıl olacağı hiç aklıma gelmezdi. 32 siyah evin içinde ayı postları timsah ve başka hayvanların iskeletlerini görmek beni çok rahatsız etti. Kendi oturduğu evi en sevdiği renge boyayıp müze haline getirmesini anlarım da onca ölümü sanata dönüştürmesini kabul edemiyorum. Keşke sadece resim yapmakla kalsaymış. Bu arada eli uzun ziyaretçilerden dolayı sadece büyük ev girişe izin veriliyor. Turla süre kisitli .harika bir bahsesi var.yiyecek alıp saatlerce insan takilabilir





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BALI

Cennetten güzel bir parça ; Bali ❤🌺🌸🏵 Bali ye ilk geldiğim anda izlenim harikaydı. Korona için titiz kontrol, tertemi...